[email protected]

Tel: 0726 670 370

Acasă Blog Care sunt materialele prietenoase cu pielea copiilor?

Care sunt materialele prietenoase cu pielea copiilor?

Este știut faptul că în primii ani de viață, pielea copiilor poate fi mai sensibilă. În multe dintre cazuri, mamele trebuie să acorde o atenție sporită asupra materialelor din care sunt confecționate hainele copiilor, pentru a evita un disconfort de orice fel.

Unele mămici, fiind în concediu de maternitate pentru doi ani, au timp să se documenteze și să caute cele mai bune soluții în acest domeniu, dar majoritatea se pregătesc din timp și când nasc au deja cumpărate pentru câteva luni.

Tentația de a cumpăra multe haine este foarte mare dar trebuie avut în vedere că ei cresc repede și nu vor fi bune pentru termen lung așa că cel mai bine este să se ia măsuri diferite încă din primele luni de viață.

Bumbacul, inul și lâna sunt materiale prietenoase cu pielea copiilor, de aceea verificarea descrierii produsului este foarte importantă atunci când acesta este luat in considerare.

Bumbacul este o fibră naturală, moale care crește în jurul semințelor plantei, culoarea este albă sau gălbuie în funcție de pigmenții naturali, luciul este mat, fibrele sunt scurte, higroscopice, și au capacitatea de a absorbi lichidele din mediul înconjurător.  Poate că hainele din bumbac sunt mai scumpe decât celelalte, dar veți câștiga timp prețios atunci când le veți spăla și călca. În plus, confortul copilului este de neprețuit.

Inul este considerat un climatizor natural deoarece lasă pielea să respire, iar vaporii de apă sunt eliminați cu ușurință de pe suprafața ei. De asemenea, este capabil să absoarbă până la 35% din umiditatea din mediul înconjurător precum și să mențină temperatura corporală optimă.

Lâna este o fibră naturală din proteine provenite din pielea ovinelor, deci este un material 100% natural.Lâna este foarte flexibilă. Fiecare fibră individuală se poate îndoi de peste 20.000 de ori, fără să se rupă. Cea mai folosită și apreciată în domeniul textil este lâna merinos. Lâna merinos e călduroasă, răcoroasă și foarte fină. Aceasta reglează temperatura corpului.

Așadar este bine, când se fac cumpărături online, să se citească cu atenție descrierea produselor vestimentare sau în cazul magazinelor fizice, eticheta. Chiar dacă adulții nu sunt mereu atenți la ce pun pe ei, când vine vorba de copii, lucrurile se schimbă radical.

Liliana Damian
Liliana Damian
Iubitoare de oameni și de frumos, mereu cu zâmbetul pe buze, pozitivă și ambițioasă, Liliana s-a alăturat cu entuziasm proiectului famfam.ro având experiența unui magazin fizic, unde și-a câștigat aprecierea clienților. Considerând că "omul sfințeste locul" va găsi mereu cele mai bune modalități de a vă fi sprijin în alegerea produselor.

Articole similare:

Simpozionul de Artă Textilă din iunie 2020 are și participanți din România

Simpozionul de Artă Textilă : Fiber Arts & Textiles Symposium, este...

Ascensiunea seturilor asortate mamă – fiică

Asortarea hainelor mamă - fiică a fost din totdeauna un mod...

Abonează-te la Newsletter!

Dacă vrei să fii primul care află noutăți.

Rețele Sociale:

Articole Populare:

Top 10 seturi mamă-fiică ce vor fi atracția verii 2020 și vor stârni admirație

Atunci când am avut ideea de a ne nișa site-ul pe seturi...

Scurt istoric al ținutelor asortate

„Fiecare femeie devine ca mama ei” spunea o dată Oscar Wilde.

Cine suntem?

În timpul pandemiei de Coronavirus din martie 2020, am realizat cât de importantă este...

Simpozionul de Artă Textilă din iunie 2020 are și participanți din România

Simpozionul de Artă Textilă : Fiber Arts & Textiles Symposium, este un...

7 Motive pentru a purta ținute „gemene”

Pentru familiile cu mulți copii, alegerea ținutei în fiecare zi poate fi...